Printer kopen? Hoe doet u de beste vergelijking?

Printer kopen? Hoe doet u de beste vergelijking?Wilt u een nieuwe printer kopen? Dan kan het enorme aanbod nogal overweldigend zijn. Wilt u liever een laserprinter of een inkjetprinter? En wilt u alleen kunnen printen of ook kunnen kopiëren, scannen en faxen?

Graag helpen we u om een goede beslissing te maken. In dit artikel staan vijf punten beschreven waarop u bij het kopen van een printer kunt letten.


1. Hoe vaak bent u van plan te printen?

Een van de eerste vragen die u kunt beantwoorden is hoe vaak u gaat printen. Print u grootschalig teksten voor uw bedrijf? Dan is een laserprinter een goede keuze. Laserprinters drukken snel en met hoge-kwaliteit teksten af. Ook zijn ze relatief goedkoop in gebruik en gaat een toner lekker lang mee. Wel ligt de aanschafprijs van laserprinters vaak hoger dan die van inkjetprinters.

Drukt u minder vaak wat af of zelfs sporadisch? Dan voldoet een goedkope inkjetprinter prima. Let er bij weinig gebruik wel op dat de printkop niet in de printer zelf zit, maar in de inktpatronen. Mocht het weinige gebruik tot uitdroging van de printkop leiden, dan is dat gemakkelijker op te lossen dan bij een printer waar de printkop in zit.

2. Print u vooral tekst of foto’s?

Als u alleen tekst print, overweeg dan een zwart-wit laserprinter of een goedkope inkjetprinter. Met een inkjetprinter kunt u ook kleurenfoto’s afdrukken, terwijl een kleurenlaserprinter een erg hoge aanschafprijs heeft en een mindere afdrukkwaliteit bij foto’s. Wel drukken laserprinters meestal sneller af dan inkjetprinters. Bij inkjets kan de snelheid erg uiteenlopen. Let bij de aanschaf goed op het aantal pagina’s per minuut.

Voor prachtige fotoafdrukken raden we u een hoge-resolutie inkjetprinter of fotoprinter aan. Voor kleurenfoto’s kunt u het beste een printer kiezen met een resolutie van minimaal 2400 dpi. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de foto’s.

3. Wilt u alleen printen of ook kopiëren, scannen en faxen?

Als u meer wilt dan alleen printen, dan vallen standaardprinters direct af. Kijk in plaats daarvan naar all-in-oneprinters. Daarmee kunt u behalve printen meestal ook kopiëren, scannen en faxen. Er zijn meer inkjet all-in-ones verkrijgbaar dan laser all-in-ones.

4. Speelt zuinigheid een rol?

Wilt u met een nieuwe printer flink besparen op de print- en energiekosten? Let dan op de volgende punten:

  • Hoeveel energie verbruikt de printer en beschikt die over een energiezuinige stand of slaapstand?
  • Hoeveel kosten de cartridges en zijn er imitatiecartridges of navulsets verkrijgbaar? Dit is belangrijker dan de aanschafprijs van de printer zelf.
  • Kunt u dubbelzijdig printen? Hiermee bespaart u flink op printpapier.

Naast de printer zelf kunt u heel veel doen om te besparen op printkosten. Lees dit artikel om goedkoper te printen.

5. Zoekt u netwerkfuncties of een WIFI-printer?

Met de groeiende populariteit van mobiele apparaten, zoals laptops en tablets, willen steeds meer mensen via het netwerk kunnen printen. Nog handiger is draadloos printen. Er zijn al verschillende printers op de markt met WIFI-functie. Zo hoeft u uw computer of tablet niet langer op de printer aan te sluiten als u iets wilt afdrukken. Netwerkprinters zijn handig voor zowel thuis als in bedrijven.

Bent u op zoek naar printers of printersupplies?

Bezoek dan onze webwinkel voor printers, cartridges, navulsets, chipresetters, printpapier en overige benodigdheden. Ook geven we hier handige tips en trucs weg.

Volg ons op Twitter en Facebook!

Hebt u vragen of wilt u regelmatig bruikbare tips ontvangen? Volg ons dan op Twitter en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl