Tips om goedkoper te printen

www.printwinkel.nl
Goedkoop printen: geld besparen op inkt en papier doet u zo!

Oh nee, wat is alles toch duur! De economische crisis lijkt dubbel en dwars toe te slaan, en dat merkt ook u in uw portemonnee. Waarom zijn zelfs alledaagse dingen zo duur? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen, zelfs op dagelijkse dingen zoals printpapier en inktpatronen. Hoe kunt u goedkoper printen?

Tips om goedkoper te printen

1. Koop goedkopere cartridges en toners van een alternatief merk.
Alternatieve cartridges en toners hebben vaak dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen, maar zijn een stuk goedkoper. Ook bevatten alternatieve inktpatronen vaak meer inkt, dus kunt u er meer pagina’s mee printen. Zo hebt u twee voordelen in een! Voor de meeste merken zijn alternatieve cartridges verkrijgbaar.

2. Maak gebruik van navulsets.
In plaats van te besparen op de cartridges zelf, kunt u ook goedkopere inkt inslaan. Voor veel printers zijn tegenwoordig navulsets verkrijgbaar. Misschien denkt u nu: maar ik heb geen zin in geklieder met inkt! Geen probleem: navulsets zijn heel eenvoudig te gebruiken. Kijk maar eens naar de diverse handleidingen van navulsets.

3. Ga dubbelzijdig printen.
Dubbelzijdig printen is de manier om te besparen op printpapier. Het leuke is dat u hiervoor niet eens een printer nodig hebt die dat automatisch doet. Begin gewoon met het verzamelen van eenzijdige afdrukken. Wilt u iets printen waarbij het niet erg is als er iets aan de achterkant staat? Voer dan een eenzijdige afdruk in de papierlade in en gebruik de achterzijde van het papier. Zo bespaart u maar liefst de helft op uw printpapier.

4. Zet uw printerinstellingen op concept.
Veel printers staan standaard ingesteld op ‘normaal’ printen. Voor veel afdrukken is een iets mindere kwaliteit echter goed genoeg. De instelling ‘concept’ (of lage afdrukkwaliteit) levert prima leesbare resultaten op, terwijl u een stuk minder inkt verbruikt. Tip: stel uw printer zo in dat die standaard op een lagere kwaliteit afdrukt, zodat u er niet meer bij elke print aan hoeft te denken.

5. Print meerdere pagina’s op een vel.
Wilt u nog meer op uw papier besparen? Print dan gewoon meer op een vel. Wanneer u twee pagina’s op een vel print, is de tekst meestal nog goed leesbaar. Print u ook nog dubbelzijdig, dan bespaart u dus vier keer zoveel dan anders. Bij de afdrukinstellingen van veel programma’s is de optie meerdere pagina’s op een vel beschikbaar. Tip: met het programma Fineprint hebt u nog meer functies waarmee u op papier kunt besparen.

Waar kan ik alternatieve cartridges en toners en navulsets kopen?

Hebt u interesse in cartridges en toners van een alternatief merk of wilt u uw huidige patronen navullen? Kijk dan gerust eens rond in onze webshop. Wij bieden 2 jaar kwaliteitsgarantie op bijna al onze producten

2 Responses to Tips om goedkoper te printen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl