Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?Printer verzameling

Niets is zo vervelend als een printer die niet werkt. Juist wanneer u een belangrijk document moet printen, houdt het apparaat ermee op. De computer geeft een foutmelding, de printer print wel, maar er verschijnt niets op het papier of het papier wordt genadeloos verslonden. Hoe gaat u om met printerproblemen? Hier volgen een aantal mogelijke oorzaken.

1.  U hebt uw cartridge nagevuld, maar de chip is niet gereset.

Het navullen van cartridges is een goedkope, milieuvriendelijke manier om langer door te printen. Veel cartridges beschikken echter over een chip, die aangeeft wanneer de cartridge leeg is. Wanneer u de cartridge hebt nagevuld, weet u dat die weer vol is, maar de printer niet. Het gevolg is dat u niet kunt printen.

Oplossing: voor inktpatronen met een chip zijn zogenaamde chipresetters verkrijgbaar. Hiermee kunt u de chip op het inktpatroon resetten, waardoor die door de printer weer als vol wordt beschouwd.

2. De printkop is uitgedroogd.

Als de printer met een cartridge die niet leeg is wel begint met printen, maar er niets tot nauwelijks inkt op het papier komt, dan is de printkop mogelijk verstopt. Bij weinig gebruik van uw printer kunnen inktrestjes in de printkop uitdrogen en tot verstopping leiden.

Oplossing: voorkom problemen door een keer per week een pagina te printen of de printer een reinigingsbeurt te laten uitvoeren. Zit de printkop bij uw printkop in de cartridge zelf, dan kunt u die eenvoudig vervangen.

3. De printer driver werkt niet op het huidige besturingssysteem.

Bent u overgestapt naar een nieuw besturingssysteem, zoals Windows 7, en werkt uw printer ineens niet meer? Dan is uw printer driver waarschijnlijk niet compatible met het nieuwe besturingssysteem. Hierdoor kan de printer niet correct worden geïnstalleerd.

Oplossing: bezoek de website van de printerfabrikant en download de meest recente printer drivers voor uw printer. Veel printerfabrikanten stellen die gratis beschikbaar. Bij een gloednieuw besturingssysteem kan dit wel even duren. Kijk hier voor een lijst met downloadpagina’s van printer drivers van verschillende fabrikanten.

4. Het papier loopt vast in de printer.

Wanneer printpapier in uw printer vastloopt, kan dit meerdere oorzaken hebben. Meestal ligt dit echter aan papier dat gekreukeld is of scheef in de printer ligt of dat de printer meerdere vellen tegelijk pakt.

Oplossing: plaats alleen papier in de printer dat nog glad is en schud een nieuwe stapel papier uit om te voorkomen dat de vellen aan elkaar plakken. Neem bij blijvende problemen contact op met uw printerfabrikant. Mogelijk is het papierdoorvoermechanisme defect.

Hulp nodig bij printerproblemen?

Kijk op deze tips en trucs-pagina voor meer informatie over navullen, chipresetters, printer drivers, cartridges en laserprinters. Of stel uw vragen op Twitter of Facebook.

85 Responses to Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?

 • Mijn printer wil alleen maar kopieren

  • Ik schreef een document op Open office om het daarna te printen en per post weg te sturen. Dat lukt niet! De printer ‘gaat’ tot kopieren. En daarna stopt het proces!!
   met vr. groet
   Jenny Spaargaren

  • Printer had papierstoring, zelf opgelost, kan nu wel kopieren maar vanuit het systeem krijg ik steeds de melding, papierstoring

  • mijn printer wil niet meer printen, enkel maar kopieren gaat nog

   • Beste Hugo,
    als de printer wel kopieert betekent dit dat de cartridges dus wel goed werken. Het gaat dus mis in de communicatie tussen de printer en de PC. Meestal is de beste oplossing om de software te verwijderen > PC herstarter > software opnieuw installeren. Werkt het dan nog niet, dan kan het ook de kabel zijn. Probeer dan eens een andere kabel waarvan je zeker bent dat deze werkt (bijv: een nieuwe of een kabel die op een andere plek wel werkt)

  • mijn printer wil alleen maar kopieren

   • Beste Joseph, als de printer wel kopieert gaat alles binnen in het apparaat wel goed. Het probleem zit dan in de communicatie met de PC.
    Probeer eens een andere USB poort, anders een andere USB kabel.
    als dat niet helpt de-instelleer dan de printersoftware.
    Herstart de PC. Download de nieuwste printsoftware drivers en installeer deze.
    Probeer het dan opnieuw.

    Met vr.gr.
    Printwinkel Binnendienst

    • Ik zit met hetzelfde probleem: mijn printer wil ineens niet meer printen vanaf mijn laptop.
     Kopiëren (+ zo printen) lukt wel. Ook scannen vanaf mijn printen naar de laptop gaat goed, dus er is wel een verbinding via de kabel. Als ik een printopdracht geef, komt deze wel in de wachtrij terecht als ik de printer niet aangesloten heb. Sluit ik de printer aan, dan verdwijnt de opdracht uit de wachtrij, maar er wordt niks geprint. Ik heb een Brother DCP-195C.

     • Opnieuw installeren van software en opnieuw opstarten heb ik al geprobeerd overigens.

     • Heb je hier ook gekeken naar een andere versie van de software?

     • Beste Evi,
      Als scannen wel lukt lijkt de kabel ok, je zou toch voor de zekerheid nog een andere kabel en een andere USB poort kunnen proberen.
      Als kopiëren wel lukt is het printgedeelte technisch ok en is er dus met de cartridges niets aan de hand.
      Het enige dat ik dan nog kan bedenken is dat de setting “pinter offline gebruiken” aangevinkt staat.
      Dit kun je controleren bij de printer wachtrij in het meest linkse menu.

      Met vr.gr.
      Printwinkel Binnendienst

     • Mijn dochter heeft hetzelfde probleem sinds 13 juni ook DCP-195C. Ikzelf heb hetzelfde probleem vastgesteld vandaag 15 juni DCP-385C. Bij beide printers heb ik de software opnieuw geïnstalleerd. Kopiëren en scannen werkt. Bij printen staat de opdracht kort in de wachtrij en verdwijnt daarna.

     • Als er zoveel mensen zijn met een vergelijkbaar probleem dan gaat er iets fout in de software.
      Dit is waarschijnlijk een combinatie tussen de windows updates en brother software.
      Helaas kunnen wij hier niet verder in helpen.
      Ons advies is dan contact op te nemen met Brother.
      Voor NL: Customer support: 020 54 51 230
      Voor Be: +32 (0)2 / 364 45 00

      Als er ene oplossing is, willen jullie die dan op dit Blog posten, voor andere gebruikers.
      Dan helpen we elkaar weer verder.

     • Indien u na een update van Windows 10 niet meer kunt afdrukken met uw Brother apparaat,
      kunt u onderstaande instructies uitvoeren zodat de printerdriver weer actief wordt.

      Klik op het vergrootglas links onder in de taakbalk (zoeken) of op de Windows toets (vlaggetje) en tik in “geschiedenis”
      Kies nu “Geschiedenis van updates weergeven” en klik vervolgens op “Installatie van updates ongedaan maken”.
      Zoek de update KB4560960 òf KB4557957 en klik erop, kies verwijderen en daarna zal uw computer opnieuw opstarten.
      Indien uw computer niet automatisch opnieuw opstart, doe dit dan handmatig.
      Na het herstarten van de computer is uw Brother printerdriver weer actief.

      Bovenstaand is een tijdelijke oplossing vanuit Brother tot Microsoft de aangepaste update uitbrengt.
      U kunt de updates ook tijdelijk uitzetten zodat het probleem niet direct weer terugkomt.
      Druk op de start toets en tik in “updates” en kies dan “Updates onderbreken”.
      U kunt dan de keuze “Updates 7 dagen onderbreken” kiezen (dit kunt u ook meerdere keren aanklikken).

     • Ook zit zat met dit probleem.
      Het antwoord van Gemma van Agt dd. 16 juni was dé juiste oplossing, en ik kan nu dus weer normaal printen. Het probleem werd inderdaad dus veroorzaakt door een recente update van Windows.
      Dank u wel voor uw prima uitleg en begeleiding!

     • Ook de oplossing van Gemma gevolgt en het is voorlopig opgelost!

     • Bedankt voor de tip wij hebben Brother DCP 330C hij doet het weer

     • De genoemde update nummers door Gemma werken niet voor de Brother DCP-J315W. Deze printer heb ik namelijk. In het rijtje van updates op mijn computer komen de nummers van Gemma niet voor. Ik heb andere updates verwijderd maar het heeft nog niet geholpen. Sommige updates laten zich ook niet verwijderen.

     • Beste Jurgen,
      Je kunt dan het beste contact opnemen met Brother support
      Voor NL: Customer support: 020 54 51 230
      Voor Be: +32 (0)2 / 364 45 00
      Mocht er voor dit type een andere oplossing zijn, wil je die dan weer posten op het blog.
      Zo helpen we ook weer anderen.

      Met vriendelijke groet,
      Printwinkel Binnendienst

     • Beste printwinkel,
      De helpdesk van Brother heb ik al voor de suggesties van Gemma aan de telefoon gehad. Die kwamen niet heel veel verder dan “haal de USB kabel uit uw computer en doe deze er na 10 seconden weer in”. Ze kwamen naar mijn idee veel te snel met het laatste redmiddel het deinstalleren van de software en daarna weer installeren. En over de mogelijkheid dat de Windows update mogelijk de oorzaak was, heb ik ze helemaal niet gehoord. Kortom, je schiet er niets mee op.

     • Beste Jurgen,

      Wat vervelend. Helaas is het bij de helpdesk van brother nogal afhankelijk van wie je aan de lijn hebt, wat betreft de goede mate van support.
      Wij ebben in principe verstand van de cartridges en wat minder van de printers zelf. Een aantal van ons hebben ook bij andere IT bedrijven gewerkt dus we doen wel ons best je zover mogelijk te helpen.

      Als het probleem wel na updates is ontstaan dan is deïnstallatie software > herstart > herinstallatie wel de meest waarschijnlijke optie.
      Anders moet je echt gaan uitsluiten.
      andere usb poort
      andere usb kabel
      andere pc
      andere PC met ook andere windows versie
      andere versie brother software
      andere cartridges

      dan heb je ongeveer alle mogelijke oorzaken gehad,
      Uiteraard steeds 1 tegelijk testen en als die het niet is weer terug nar de oude situatie
      zo kun je tap voor stap dingen uitsluiten.

 • Ik gebruik het merk Brother DCP-195C voor thuis

 • Mijn Brother printer reageert niet op het printen. Ook scannen wil die niet. Heel gek want kopiëren doet het wel. Weet iemand de oplossing? Al van alles geprobeerd. Heeft iemand een gouden tip? Anders ga ik een nieuwe Brother Printer bestellen. Zit nu al twee dagen zonder printer. https://knibble.nl/printer/brother

  • Recent heeft Brother firmware updates uitgevoerd waardoor sommige cartridges met een bepaalde chip niet meer werken en dit zo verklaren waarom u wel kan kopieren maar niet meer kan printen en scannen.

 • Ik kan niet meer printen pakt die niet via google

  • U vraag is wel zeer kort omschreven. Kunt u wel via andere programma’s printen en krijgt u eventuele foutmeldingen of berichten?

   • Mijn printer print het eerste gedeelte wel en dan niet meer. Halve pagina

    • Geachte heer, mevrouw
     U schrijft niet of u over een laser- of inktjet printer beschikt maar ik vermoed een inktjet printer. Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben. Of de cartridges zijn bijna leeg en de printkop zit deels verstopt. U kunt een aantal keren een reinigingsprocedure uitvoeren en ook kunt de printkop met licht vochtig doekje even schoonmaken.
     Voor meer tips zie onze FAQ pagina op onze website.

 • Printer Canon DCP J4120DW print telkens maar een halve pagina; het begin van alle tekst staat er van boven tot onder maar vanaf halverwege is de pagina leeg. Kopiëren gaat wel goed; dan komt er wel een hele geprinte pagina uit. Ligt dus aan de instellingen van… mijn Mac? Hoe kan ik dit oplossen? Heel veel dank.

  • Geachte heer, mevrouw

   Een Canon DCP J4120DW printer bestaat niet en heb het vermoeden dat u een Brother printer bedoelt. Dit is een typisch probleem van Brother en een aantal keren goed reinigen van de cartridges lost meestal het probleem op. U kunt deze procedure uitvoeren via het printer menu van uw printer.

   Met vriendelijke groeten,
   Team Pritwinkel

 • Hallo,
  mijn printer ‘Brother DCP-J 125’ print alleen nog maar lege vellen papier…
  al de 4 cartridges zit nog inkt in, laatste keer geprint 6 weken geleden, papier komt er gewoon uit maar wel leeg en de printer doet alsof hij print.
  wat zou het probleem kunnen zijn?
  bvd
  Teun

 • een antwoord op mijn eigen vraag: druk op –> MENU –> printer reinigen 🙂
  en alles werkt weer naar behoren haha, bedankt

 • Mijn printer hp Laser Jet 1020 wilt niet meer printen

 • Mijn printer deEpson XP422 geeft de melding Printerfout. Schakel printer uit en weer in. Foutcode:0xF1. Ik heb hemdiverse keren uitgezet maar storing blijft. Wat moet ik doen?

  • Het belangrijkste is om dingen 1-voor-1 uit te sluiten. Haal bijvoorbeeld de cartridges eruit en zet dan de printer aan zonder cartridges. Geeft de printer nog dezelfde melding dan ligt het niet aan de cartridges en is helaas de printer waarschijnlijk defect. Is de melding wel weg, probeer dan eens met andere cartridges. Kijk verder voor tips en trucs op http://www.printwinkel.nl/tipstrucs.

   Met vriendelijke groet,
   Printwinkel

 • Ik heb een printer Brother MFC3240C waarmee ik niet kan kopiëren. Is niet aangesloten op de computer opdat die geen Wi-Fi heeft. IK wl alleen kopiëren maar doet het niet. De kleuren cartridges zijn op maar dan zou die toch met de zwarte moeten werken?? Weet u een oplossing? Dank.

 • Thea on 19 augustus 2016 om 12:27
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  Thea on 19 augustus 2016 om 12:26
  Je reactie is in afwachting van moderatie.
  Ik heb een printer Brother MFC3240C waarmee ik niet kan kopiëren. Is niet aangesloten op de computer opdat die geen Wi-Fi heeft. IK wl alleen kopiëren maar doet het niet. De kleuren cartridges zijn op maar dan zou die toch met de zwarte moeten werken?? Weet u een oplossing? Dan

  • Thea on 19 augustus 2016 om 12:27
   Je reactie is in afwachting van moderatie.
   Thea on 19 augustus 2016 om 12:26
   Je reactie is in afwachting van moderatie.
   Ik heb een printer Brother MFC3240C waarmee ik niet kan kopiëren. Is niet aangesloten op de computer opdat die geen Wi-Fi heeft. IK wl alleen kopiëren maar doet het niet. De kleuren cartridges zijn op maar dan zou die toch met de zwarte moeten werken?? Weet u een oplossing? Dan

   • Sommige Multifunction centers ondersteunen los zwart en los kleur kopieren.
    Er zijn er ook waarbij dit onderscheid niet in de machine herkent wordt.
    Het is dan vanuit het apparaat een vereiste dat alle cartridges erin zitten en ook er geen leeg is.
    Om zeker te zijn of dat het probleem is kun je beste contact opnemen met Brother: http://www.brother.nl/contact of kijken bij veel gestelde vragen van Brother: support.brother.com/g/b/productsearch.aspx?c=nl&lang=nl&content=faq

 • Mijn printer( BrotherDCP135C) geeft steeds aan de zwarte cartridge vervangen moet worden en ook dat de andere cartridges zijn aan vervanging toe.
  Dat heb ik dus gedaan, maar hij geeft nog steeds dezelfde foutmelding aan. Ik heb al van alles geprobeerd, maar het resultaat blijf hetzelfde. Wat is er aan de hand? En wat kan ik er aan doen?

  • Het kan zijn dat het de cartridges zijn, maar het kan ook zijn dat er met de printer iets defect is.

   Om uit te sluiten dat het de cartridges zijn, zou je in principe iemand moeten kennen die dezelfde printer heeft en op dit moment goed werkt zonder meldingen. Als de cartridges daar wel goed werken is je printer defect. als ze daar ook niet werken is er iets met de herkenning. Uiteraard is het niet makkelijk om iemand met dezelfde printer te vinden.

   Om uit te sluiten of het de cartridges zijn, kun je het beste kijken of je printer een “reset” mogelijkheid heeft. Sommige printers zijn zo gemaakt dat ze kijken of er originele of compatible cartridges inzitten. Bij origineel wordt de cartridge “gereset” en staat inktnivo weer op vol.

   Printer resetten wanneer deze nieuwe cartridges niet accepteert:

   Plaatst u nieuwe inktpatronen en lijkt de printer deze niet te accepteren? De kans is groot dat de oude (lege) cartridges nog in het geheugen van de printer zitten. Dit zorgt ervoor dat de printer denkt dat de inktpatronen leeg zijn, waardoor het niet mogelijk is om een afdruk te maken. Het is dan van belang om de printer te resetten. Druk op de reset-knop van de printer, om ervoor te zorgen dat deze het geheugen leeg maakt en opnieuw op zoek gaat naar de inktpatronen die er aanwezig zijn, om er nu wel een afdruk mee te maken.

   Stekker uit het stopcontact

   Weet u niet waar de reset-knop zit en heeft u ook de handleiding niet bij de hand? Geen probleem, het is in dat geval ook mogelijk om de stekker uit het stopcontact te trekken. Doe dit voor minimaal een aantal minuten, of laat deze gerust een uur uit het stopcontact. Op die manier zorgt u ervoor dat de printer het geheugen volledig leeg zal maken. Houd er rekening mee dat het verstandig is om de inktpatronen uit de printer te halen, op het moment dat u de stekker uit het stopcontact trekt.

   Dezelfde inktpatronen

   Accepteert de printer de inktpatronen na de reset nog steeds niet? Ga dan na of u wellicht gebruik maakt van een mix van inktpatronen, van een huismerk en het officiële merk. In een aantal gevallen zal de printer deze combinatie niet accepteren. Zorg er in dat geval voor dat u uitsluitend inktpatronen van het officiële merk of het huismerk plaatst. Door een uniform geheel aan te bieden kunt u ervoor zorgen dat de printer de inktpatronen uiteindelijk toch zal accepteren en u de mogelijkheid heeft om er een afdruk mee te maken, zoals u dat wenst.

 • Ik heb vandaag nieuwe cartridges geplaatst in mijn Brotherprinter. Vervolgens, omdat de printer wel een kopie maakt maar geen drukopdrachten van mijn MacBookPro accepteert, via het menu de reinigingsprocedure gevolgd. Toen dat ook niet hielp de printer gereset door de stroom ervan af te halen. Na aansluiting op electra blijft het probleem zich herhalen. De printer geeft eerst aan: papierstoring en vervolgens: printer is onvindbaar / de printer is niet aangesloten. Omdat alle cartridges zijn vervangen door nieuwe (de printer herkent deze) en het papier correct in de papierlade zit en er geen papier is achtergebleven in de printer vraag ik mij af: wat kan de oorzaak zijn en is dat te verhelpen en zo ja, hoe?

  • Om uit te sluiten dat het aan de cartridges ligt, kunt u de oude cartridges even installeren.
   Ook al zijn deze leeg, dan nog zou de foutmelding weg moeten zijn.

   Daarna adviseren wij u om de Printer op een andere printerpoort aan te sluiten om zeker te zijn dat de poort niet kapot is.

   Daarna kunt u het beste de printersoftware verwijderen, opnieuw opstarten en dan de printer software geheel opnieuw installeren.

 • printer pakt alleen witte papier maar drukt niet af canon mg5300

 • Ik heb een Epson Stylus C86 printer. Hij print niet of print maar 1 vel tegelijk. De testpagina print de printer haarfijn uit. Keurig op kleur. Wat kan er aan de hand zijn?

 • Heb een Brother DCP-195C altijd prima gedaan maar nu print het magenta(roze) ineens niet meer.
  Op testpagina verschijnt het roze niet. Al heel vaak reiniging gedaan maar roze blijft weg. Nieuwe cartridge in gedaan maar nog steeds geen roze te zien. Weer paar keer reiniging gedaan maar niets. Enig idee wat te doen nu?
  Alvast bedankt

  • Beste Claudia, je hebt de meest logische stappen al gedaan. De cartridge is door wisselen uitgesloten als oorzaak. het enige dat we nog kunnen bedenken is een verstopte houder. Je kunt proberen om het gedeelte waar je de cartridge in plaatst, met een doekje met schoonmaak alcohol te poetsen. Schoonmaak alcohol is o.a. verkrijgbaar bij de apotheek. Let op gebruik een stoffen doek, geen papieren want dan kunnen er juist weer papierdeeltjes achterblijven. Als dat ook niet werkt is waarschijnlijk de printer defect. Als er nog garantie op zit kun je terug naar de winkel of op de service pagina van Brother terecht. Mocht je een nieuwe zoeken dan kun je ook bij ons terecht. Mail je wensen aan info@printwinkel.nl

 • Ik heb ook problemen met mijn Printer,Het is een ,,Brother DCP-J152W,,hij drukt wel een Test pagina,maar niet als ik wat wil afdrukken van mijn Laptop waar moet ik het zoeken of wat moet ik in stellen .
  Ik heb al bij Poorten gekeken maar ik weet niet wat voor Poort.??

  • Beste J. v. Dijk.
   De cartridges zijn dus goed, anders komt er geen print. Het zit dus in de verbinding of de software.
   staat de printer als standaard printer opgegeven ? (klik met Rechtermuisknop op printer icoon in Printers & Apparaten en kies “als standaard instellen”
   Controleer of de printer niet Offline staat aangevinkt bij printereigenschappen.
   Installeer anders een keer de gehele software van Brother opnieuw.
   Vergeet niet de PC te herstarten bij software installatie.

 • Vraag. Sinds installatie van Windows 10 heb ik problemen met printen (HP enry 5404) vanuit Word. De printopdracht komt in een wachtrij terwijl rechtsonder een pop-up schermpje verschijnt met de tekst “4500 serie foutstatus”.
  De printer heeft verbinding evenals de laptop. In het afdrukscherm staat bij de HP printer een vinkje (in het groen).
  Hoe kan ik dit probleem oplossen, graag advies.
  Ruud Kerkhoven

  • Meestal is de update een probleem met de drivers. Verwijder alle printerdrivers van HP. Herstart de PC.
   Download de nieuwst win10 drivers voor uw HP printer en installeer deze.

 • Ik heb een Canon Mp560.
  De printer print niet meer. Alle cartridges hebben genoeg inkt en ik heb gevoeld met papier of de cartridges nog inkt afgeven. Dat is allemaal goed.
  Voordat de printer het niet meer deed printte hij deels goed uit.
  qua instellingen alles hetzelfde.

  • Beste Richard,
   Als iets niet meer werkt, is vaak de laatste verandering van invloed.
   Zijn er cartridges gewisseld? Is er een update geweest? Heeft de printer lang stil gestaan? etc..
   Uit je verhaal lijk ik op te maken dat de printer voorheen “deels” goed werkte.
   Misschien is het het beste om met een “schone lei” te beginnen.
   Voor de printerkop reiniging/ uitlijning uit.
   Verwijder alle printersoftware, herstart de PC en begin opnieuw met installatie alsof de printer pas net voor het eerst wordt aangesloten. dan kun je in ieder geval de meest voorkomende software fouten uitsluiten.

   Om hardware-matig dingen uit te sluiten:
   Werkt de kopie functie wel of is het dan hetzelfde probleem? > zo ja dan zit het niet in de software
   Is het mogelijk om alle cartridges te vervangen om uit te sluiten dat het daar in zit.
   Als er wel geprint wordt maar streperig of dingen vallen weg, dan adviseren wij om de binnenkant van de cartridgehouder schoon te maken met schoonmaak alcohol (verkrijgbaar bij apotheek en drogist).

 • Hallo,

  Ook ik heb een print probleem. Van de een op de andere dag print onze Canon MG 5350 niet meer. Geen wijzigingen op computer geweest, software-update geprobeerd en ook reinigen van spuitkop en uitlijning gedaan. De printer doorloopt het printproces gewoon en maakt de goede geluiden, maar er komt totaal niks op papier. Bij het automatisch uitlijnen van de printkop krijg ik een foutmelding dat het mislukt, maar handmatig uitlijnen lukt wel. Alleen controleraster afdrukken geen ook niks op papier.

  Volgens Canon een defect en ik kan m opsturen, maar wil graag even checken of het niet iets kan zijn wat ik nog niet geprobeerd heb. De printer is 5 jaar oud, dus een nieuwe kopen is waarschijnlijk voordeliger dan opsturen?

  Vriendelijke groet

  • Gezien het feit dat je alles al geprobeerd hebt en de printer 5 jaar oud is, adviseren wij een nieuwe aan te schaffen. Je hebt dan gelijk weer 2 nieuwe cartridges bij de printer (ook al is dat met weinig inhoud) maar vooral weer garantie. Je loopt bij herstel de kans dat er dan een maand later iets anders defect is, dat loont niet met de huidige printer prijzen.
   Let wel op bij de printerkeuze of er alternatieve cartridges (huismerk) beschikbaar zijn zodat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

   Indien gewenst kunnen wij ook adviseren bij de printerkeuze en zelfs deze ook leveren.

   Met vr.gr.
   Printwinkel

 • Beste allen mijn HP officejet 5610 all-in-one kopieert wel maar print niet. Ik heb er ook een Hp deskjet 2280 die heeft ook het zelde probleem. Weet iemand hoe ik dit kan veranderen.

  • Beste Nes,
   Er kunnen diverse oorzaken zijn, daarom adviseren wij altijd uitsluiten.
   Ligt het aan de PC : herstart de pc en probeer opnieuw
   is het de software: verwijder de printer, herstart PC en installeer opnieuw
   de cartridges: heb je nog andere in huis (ook al is nagenoeg leeg)en kijk of printer dan wel reageert
   kabel: probeer eens een andere kabel en/of andere poort op de PC
   Wat vaak helpt is met wat Schoonmaak alcohol (verkrijgbaar bij apotheek en drogist) even alle bewegende onderdelen schoon te maken.
   Vaak blijft daar inkt(resten) achter welke (op termijn) storingen kunnen veroorzaken.

   Mocht het de cartridges zijn en deze komen bij ons vandaan dan heb je gewoon 2 jaar garantie.
   Anders kunnen wij mogelijk helpen met nieuwe cartridges of eventueel ook aanschaf nieuwe printer.
   Veel mensen weten niet dat wij ook de printers zelf leveren.

 • beste,
  wij hebben printer et 4500 als we deze opstarten krijgen we melding , PRINTER MODE.doet helemaal niets.
  Duwen deze uit krijgen we de melding ,
  INITIAL CHARGE: OFF
  INSPECTION : ON

  wat kunnen wij doen om de probleem te oplossen , service punt epson in de buurt .

  • Beste Orhan,
   Type de melding is over bij google.nl de ervaring leert dat he hier mee oplossingen vindt dan op de website van de fabrikant zelf of in de handleiding.
   Daarnaast adviseren wij altijd om stap voor stap alles te testen en zo te bepalen waar het probleem zit.
   Het beste is te beginnen met alle printersoftware te verwijderen. PC herstarter en software opnieuw installeren alsof je de printer voor het eerst installeert. Daarna een keer de USB kabel wisselen, een keer andere kabel en ook een keer andere USB poort proberen. Een keer de cartridges (1 voor 1) wisselen en zo steeds verder om stap voor stap te kijken waar het probleem zit.

 • Ik heb een canon mp250 deze is heel lang niet gebruikt
  Nu geeft hij aan dat er wel voldoende inkt is maar hij print niets
  Wat kan dit zijn?

 • Jan Fout melding verwijderen. Na het schrijven ven een brief wilde ik een afdruk maken. De printer geeft aan fout status hoe kan deze opgelost worden graag een reactie. Bedankt

  • Beste Jan,
   Als eerste adviseren wij bij alle foutmeldingen: printer uit, computer herstarter en printer opnieuw aan.
   Als nog niet uit zichzelf al weer werkt: het snelste en beste is de foutmelding kopiëren of overtypen in google.
   Vaak zit bij de eerste 3 resultaten al een oplossing.

   Met vr.gr.
   Printwinkel Binnendienst

 • Hallo,
  mijn printer ‘Brother DCP-J 315W’ print alleen nog maar lege vellen papier…
  al de 4 cartridges zit nog inkt in, laatste keer geprint 6 weken geleden, papier komt er gewoon uit maar wel leeg en de printer doet alsof hij print.
  wat zou het probleem kunnen zijn?
  bvd
  Cees

  • Beste Cees,

   Gezien het feit dat de printer 6 weken niet heeft geprint en er wel papier doorheen loopt alsof hij print…
   Ligt het meest voor de hand dat de cartridges opgedroogd zijn.
   Je kunt proberen de spuitmond met schoonmaak-alcohol (verkrijgbaar bij drogist en apotheek)te reinigen, maar anders wordt het toch nieuwe cartridges.

 • Hallo,

  Wij hebben een printer dcp- 125j. Een tijdje terug hebben we er nieuwe cartridges in gestoken doch print alleen een leeg blad af. Ik heb geprobeerd om de ingangen van de inkt schoon te maken maar zonder resultaat. Wat kan ik doen?

  • Beste Fabieke,

   Wij kunnen je gegevens niet terugvinden in ons systeem dus weten niet zeker of je bij ons hebt gekocht en daarmee wat je hebt gekocht.
   De eerste vraag is: hebben ze eerst wel geprint en nu niet ? of nooit geprint.
   Indien nooit geprint, moet je gewoon aanspraak maken op garantie, dit geldt zowel voor originele als huismerkcartridges.

   Gaat het om hervulde cartridges dan kan het zijn dat er iets fout gegaan is met de gaatjes en/of het vullen en/of het eventueel afplakken.
   Kijk dan voor tips in de handleidingen : http://www.printwinkel.nl/tipstrucsdetail.php?TTId=3

   Je kunt als je daar over beschikt een andere set gebruiken, print die wel, dan ligt het aan de cartridges. Print die ook niet dan ligt het aan de printer. Ligt het aan de printer, dan kun je het beste alles opnieuw doen: verwijder de USB kabel, verwijder de printsoftware, herstart de PC, download de nieuwste drivers, sluit de printer opnieuw aan en installeer deze opnieuw.

   Als dat ook niet werkt is er echt iets met de hardware. Schoonmaken kan helpen, maar lijk je al geprobeerd te hebben.
   Meestal is dan beste een nieuwe printer aangezien je dan ook gelijk een setje inkt krijgt en 2 jaar garantie.

   Succes met het vinden van de oorzaak.
   Printwinkel Binnendienst.

 • Heeft altyd geprint en nu niet meer

  • Beste Nicole,
   Excuses voor de late reactie, maar normaal gesproken komen vragen binnen via de email en niet via het blog.
   Een oorzaak vaststellen is op afstand heel lastig.
   Wat goed werkt is dingen uitsluiten.
   Heb je nieuwe cartridges? zo ja probeer die > als print was dat dus de oorzaak
   Probeer eens het reinigings- en/of uitlijn programma
   Probeer eens een andere usb poort
   Probeer eens een andere usb kabel
   Deinstalleer de printersoftware, herstart de PC, download de nieuwste versie van de printersoftware en installeer deze.

   Als dit alles niet werkt dan is waarschijnlijk de printer defect.

   Printwinkel Binnendienst

 • Mijn printer heb ik gereinigd met programma’s en nieuwe cartridges erin gedaan. Nu wil ik iets printen maar krijg alleen witte pagina’s en het niveau van de zwarte inkt gaat wel naar beneden. Hoe kan ik dit oplossen ?

  • De cartridge is door wisselen uitgesloten als oorzaak. het enige dat we nog kunnen bedenken is een verstopte houder. Je kunt proberen om het gedeelte waar je de cartridge in plaatst, met een doekje met schoonmaak alcohol te poetsen. Schoonmaak alcohol is o.a. verkrijgbaar bij de apotheek. Let op gebruik een stoffen doek, geen papieren want dan kunnen er juist weer papierdeeltjes achterblijven. Als dat ook niet werkt is waarschijnlijk de printer defect, of kreeg je voorheen wel een print. In dat geval kan het zijn dat de nieuwe cartridges defect zijn of niet herkent worden.

   Met vr.gr.
   Printwinkel Binnendienst

 • Goedenavond ,mijn doet niks ,begint even maar stop dan ..hij geeft aan P08 ??? Mvg

  • Beste Tooske,
   Als eerste geven wij altijd het advies om de gehele foutmelding in te typen bij Google.
   Bijna altijd komt er dan wel een oplossing naar voren.
   Zo niet dan kun je het beste alle stappen controleren uit de voorgaande Blog posts:
   software updaten
   kabel controleren
   cartridges controleren
   etc.

   Mocht je er alsnog niet uitkomen kun je altijd nog mailen op info@printwinkel.nl

   Met vr.gr.
   Printwinkel Binnendienst

 • ik probeer al uren iets af te drukken kleur of zwart wit en mijn papieren blijven blanco ik heb alles geprobeerd, nieuwe inkt, aan en uit gedaan, reinigingen en niets lukt niet met 1 van onze 3 computers of ook niet met de gsm”s

  • Beste Cindy,

   Er kunnen diverse oorzaken zijn, daarom adviseren wij altijd uitsluiten.
   Ligt het aan de PC : herstart de pc en probeer opnieuw
   is het de software: verwijder de printer, herstart PC en installeer opnieuw
   de cartridges: heb je nog andere in huis (ook al is nagenoeg leeg)en kijk of printer dan wel reageert
   kabel: probeer eens een andere kabel en/of andere poort op de PC
   Wat vaak helpt is met wat Schoonmaak alcohol (verkrijgbaar bij apotheek en drogist) even alle bewegende onderdelen schoon te maken.
   Vaak blijft daar inkt(resten) achter welke (op termijn) storingen kunnen veroorzaken.

   Mocht het de cartridges zijn en deze komen bij ons vandaan dan heb je gewoon 2 jaar garantie.
   Anders kunnen wij mogelijk helpen met nieuwe cartridges of eventueel ook aanschaf nieuwe printer.
   Veel mensen weten niet dat wij ook de printers zelf leveren.

   Mocht het de cartridges niet zijn dan kun je eventueel ook nog bellen met support van het de printer.
   iedere fabrikant geeft ook ondersteuning: brother, canon, hp, epson etc.

   Met vriendelijke groet,
   Printwinkel Binnendienst

   • Er zijn op het moment trouwens problemen met de nieuwe windows updates en brother software.
    Als je en brother hebt dan adviseer ik je eerst Brother support te bellen.
    Customer support: 020 54 51 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl