Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?Printer verzameling

Niets is zo vervelend als een printer die niet werkt. Juist wanneer u een belangrijk document moet printen, houdt het apparaat ermee op. De computer geeft een foutmelding, de printer print wel, maar er verschijnt niets op het papier of het papier wordt genadeloos verslonden. Hoe gaat u om met printerproblemen? Hier volgen een aantal mogelijke oorzaken.

1.  U hebt uw cartridge nagevuld, maar de chip is niet gereset.

Het navullen van cartridges is een goedkope, milieuvriendelijke manier om langer door te printen. Veel cartridges beschikken echter over een chip, die aangeeft wanneer de cartridge leeg is. Wanneer u de cartridge hebt nagevuld, weet u dat die weer vol is, maar de printer niet. Het gevolg is dat u niet kunt printen.

Oplossing: voor inktpatronen met een chip zijn zogenaamde chipresetters verkrijgbaar. Hiermee kunt u de chip op het inktpatroon resetten, waardoor die door de printer weer als vol wordt beschouwd.

2. De printkop is uitgedroogd.

Als de printer met een cartridge die niet leeg is wel begint met printen, maar er niets tot nauwelijks inkt op het papier komt, dan is de printkop mogelijk verstopt. Bij weinig gebruik van uw printer kunnen inktrestjes in de printkop uitdrogen en tot verstopping leiden.

Oplossing: voorkom problemen door een keer per week een pagina te printen of de printer een reinigingsbeurt te laten uitvoeren. Zit de printkop bij uw printkop in de cartridge zelf, dan kunt u die eenvoudig vervangen.

3. De printer driver werkt niet op het huidige besturingssysteem.

Bent u overgestapt naar een nieuw besturingssysteem, zoals Windows 7, en werkt uw printer ineens niet meer? Dan is uw printer driver waarschijnlijk niet compatible met het nieuwe besturingssysteem. Hierdoor kan de printer niet correct worden geïnstalleerd.

Oplossing: bezoek de website van de printerfabrikant en download de meest recente printer drivers voor uw printer. Veel printerfabrikanten stellen die gratis beschikbaar. Bij een gloednieuw besturingssysteem kan dit wel even duren. Kijk hier voor een lijst met downloadpagina’s van printer drivers van verschillende fabrikanten.

4. Het papier loopt vast in de printer.

Wanneer printpapier in uw printer vastloopt, kan dit meerdere oorzaken hebben. Meestal ligt dit echter aan papier dat gekreukeld is of scheef in de printer ligt of dat de printer meerdere vellen tegelijk pakt.

Oplossing: plaats alleen papier in de printer dat nog glad is en schud een nieuwe stapel papier uit om te voorkomen dat de vellen aan elkaar plakken. Neem bij blijvende problemen contact op met uw printerfabrikant. Mogelijk is het papierdoorvoermechanisme defect.

Hulp nodig bij printerproblemen?

Kijk op deze tips en trucs-pagina voor meer informatie over navullen, chipresetters, printer drivers, cartridges en laserprinters. Of stel uw vragen op Twitter of Facebook.

96 Responses to Mijn printer print niet meer. Wat zijn de mogelijke oorzaken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl