Help! Mijn printer print niet meer. Hoe voorkomt u het uitdrogen van cartridges?

Help! Mijn printer print niet meer. Hoe voorkomt u het uitdrogen van cartridges?

Printer reparatieHelaas gebeurt het precies als u een belangrijk document moet printen: uw printer print niet meer of produceert slechts een wazig geheel aan onbegrijpelijke tekens. U weet zeker dat het inktpatroon nog vol is, want die hebt u onlangs vervangen en u hebt nauwelijks geprint. Wat is er aan de hand?

Hoe inktpatronen uitdrogenReinigingsbeurt printer

Wanneer u slechts eens in de paar weken of minder een pagina print, kunnen de printkoppen in uw printer of cartridge uitdrogen. De inktresten die in de printkop zitten, drogen bij weinig gebruik namelijk uit en blokkeren de doorgang van verse inkt. Hierdoor lukt het niet meer om goed te printen.

5 Tips om het uitdrogen van cartridges te voorkomen

1. Print een keer per week een testpagina of afbeelding waar alle kleuren in zitten.
De beste manier om uitdroging te voorkomen is door een keer per week iets te printen. Het gaat er hierbij om dat zowel het zwarte inktpatroon als de kleurenpatronen gebruikt worden, zodat er geen inktresten kunnen opdrogen. Een kleine kleurenafbeelding is vaak al genoeg, maar ook de testpagina van de printer voldoet.

2. Laat de printer een reinigingsbeurt uitvoeren.
Een tweede manier om uitdrogen te voorkomen is om tussendoor een reinigingsbeurt te laten uitvoeren. U kunt deze functie via uw printer of printersoftware starten. De printkoppen worden hierbij door de printer gereinigd, wat uitdroging voorkomt. Is de verstopping zo erg dat er helemaal niets meer geprint wordt, dan is een reinigingsbeurt de beste optie. Wel kost een reinigingsbeurt redelijk wat inkt, dus kunt u ter voorkoming van problemen beter een keer per week een testpagina printen.

3. Gebruik een inkpatroon dat is nagevuld binnen een week.
Hebt u een inktpatroon nagevuld? Gebruik die dan snel om uitdroging te voorkomen. Er kunnen namelijk al inktresten in de printkop zitten en het is zonde als de patroon uitdroogt terwijl die net gevuld is.

4. Haal niet zomaar de stroom van de printer af.
Zet de printer altijd uit via de aan/uitknop en dus niet door de printer van de stroom af te halen. Als u de stekker uit het stopcontact haalt of de stroom via een stekkerdoos met een schakelaar uitzet, dan kunnen de printkoppen niet ‘parkeren’. Bij het parkeren keren de printkoppen terug naar hun basispositie. Lukt dat niet, dan drogen ze sneller uit. Bij het uitzetten via de aan/uitknop zorgt de printer er zelf voor dat de printkoppen terugkeren naar hun basispositie.

5. Kies bij weinig printen een printer waarbij de printkop in de cartridge zit.
Weet u dat u uw printer weinig zult gebruiken? Overweeg dan om een printer te kopen waarbij de printkoppen in de cartridges zitten en niet in de printer zelf. Een verstopte printkop in de printer moet namelijk schoongemaakt worden bij verstopping, terwijl u in ernstige gevallen een cartridge nog kunt vervangen. Bovendien begint u dan bij elke nieuwe cartridge met een schone printkop.

Bent u op zoek naar cartridges met printkop?

Bezoek dan onze webshop voor een uitgebreid aanbod van originele en alternatieve cartridges en navulsets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl