De groene printerinkt

‘Zet de printer uit als je hem niet gebruikt’, ‘recycle papier’, ‘print dubbelzijdig’… We schreven al eerder een blog waarin we we tips met je deelden over hoe men milieubewust kan printen. En het leuke is… er zijn nog veel meer tips. Vandaag zoomen we in op cartridges en toners. Hoe kun je zo duurzaam mogelijk met je printerinkt omgaan? We geven je vijf tips.

De groene printerinkt

Navulbare cartridges

Je kunt iedere keer dat je cartridge leeg is, een nieuwe kopen en de oude weggooien. Er zijn voor veel cartridges echter ook navulsets verkrijgbaar (ook via onze webshop). Zo kun je, je oude cartridge eenvoudig weer vullen.

Cartridge recyclen

Gooi je lege cartridge niet weg! Lever je cartridge in bij een recyclepunt. Dan kunnen ze gewoon weer opnieuw gebruikt worden. Dat scheelt vuilnis.

Het ojee-hij-is-leeg-lampje

Op de printer brandt een lampje. Je printerinkt is bijna leeg! Althans, dat beweert de printer, want dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het lampje van de printer gaat branden naar aanleiding van het aantal documenten dat je hebt geprint. Als jij papier hebt geprint met weinig tekst en/of afbeeldingen, is je cartridge echt nog niet leeg. Negeer het lampje dus gewoon totdat je op papier merkt dat je inkt echt opraakt. Zo verspil je geen inkt en hoef je je cartridge niet eerder weg te gooien (of na te vullen of te recyclen) dan nodig. Minder inkt printen Nog een manier om minder snel je cartridge te hoeven vervangen, is het kiezen van een milieuvriendelijk lettertype. Ieder lettertype heeft andere letterdiktes. Lettertypes als Calibri, Arial of Verdana zijn zo ontwikkeld dat je printer minder inkt hoeft te gebruiken. Er zijn overigens nog veel zogenaamde ecofonts te vinden. Zo gaat je cartridge of toner veel langer mee. Nieuwe trends Innovatieve ontwikkelingen vliegen je om de oren. Houd nieuwe technologische ontwikkelingen in de gaten! Er bestaat al milieuvriendelijke inkt, gemaakt van natuurlijke producten. Die inkt ligt nog niet standaard in de ‘schappen’, maar we verwachten dat dit niet lang meer duurt. En zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer eco-ideeën worden uitgewerkt om milieuvriendelijker te printen. We houden je op de hoogte!


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
s Herenstraat 14
3155 SH Maasland
Nederland
T: +31-(0)10 786 2333
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl