Waarom printen we eigenlijk nog?

Anno 2016 leest de gemiddelde Nederlander teksten online. Willen we informatie over een bepaald onderwerp? Dan googelen we het en lezen we de websites die op ons scherm tevoorschijn komen. Kranten en tijdschriften komen met online abonnementen, omdat er inmiddels al een aantal jaren te weinig animo is voor de printversies. Archieven digitaliseren, scholieren zitten met laptops in de klas en er heerst een taboe op papierverspilling. Waarom printen we dan nog?

Waarom printen we nog

Leesbaarheid

Oké, e-readers lezen heerlijk, maar lappen tekst lezen we liever niet via onze smartphones, tablets of laptops. De allernieuwste tablets en laptop hebben wel een leesvriendelijk scherm, maar lang niet iedereen heeft zo’n tablet. Sta je op een beurs of evenement, dan zijn geprinte brochures en documenten nu ook nog handiger dan dat je iedereen via apparaten door moet verwijzen naar de informatie die je op dat moment wilt meegeven.

Hand-outs delen

Je geeft een presentatie en daar heb je hand-outs bij gemaakt, zodat de aanwezigen de complexe informatie eenvoudig op papier kunnen volgen. Nu kan die hand-out in principe wel digitaal worden gedeeld, maar dan duikt plots iedereen tijdens je presentatie achter z’n laptop, tablet of smartphone. Afgeleid door binnengekomen berichtjes of actieve apps. Een papieren hand-out is een simpel, overzichtelijk hulpmiddel en geheugensteuntje bij je presentatie.

Batterij leeg

Het voordeel van papieren documenten is dat ze (als ze geprint zijn) altijd beschikbaar zijn. Is je tablet leeg? Dan kun je niet zo makkelijk bij je documenten. Is je tablet stuk? Dan heb je helemaal een probleem.

Aantekeningen

Op een papieren hand-out, brochure of andere tekst kun je eenvoudig aantekeningen schrijven. Dat kan in principe ook via digitale middelen, maar een papier en een pen blijven toch heerlijk simpel.

Gewenning

Ach ja, we printen ook gewoon nog, omdat we dat gewend zijn. We printen misschien steeds minder, op eco-vriendelijk papier en straks wellicht met milieuvriendelijke inkt, maar we printen voorlopig nog wel. Een verandering doorvoeren duurt jaren. Het is niet zo dat we van de één op andere dag helemaal niet meer printen. Vooralsnog blijven printjes om bovenstaande en nog veel meer redenen nog hartstikke handig. En dat gaat nog prima samen met de digitalisering.


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
s Herenstraat 14
3155 SH  Maasland
Nederland
T: +31-(0)70 786 2333
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

2 Responses to Waarom printen we eigenlijk nog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl