Cartridges navullen: wel of niet doen?

Cartridges navullen: wel of niet doen?Printwinkel navulset

Geld besparen en langer printen: het zijn veel gehoorde voordelen van het navullen van cartridges. Wie wil er niet goedkoper printen? Alleen gaan er ook geruchten rond dat de inkt van minder goede kwaliteit is en de inktpatronen kunnen gaan lekken. De vraag is nu: kunt u inktpatronen beter wel of niet navullen? We beantwoorden een aantal veel gestelde vragen.

1. Is de kwaliteit van navulinkt wel goed?

De kwaliteit van navulinkt hangt sterk af van de soort inkt dat wordt gebruikt. Navulinkt is in allerlei soorten en prijsklassen verkrijgbaar. De kwaliteit van de inkt kan daardoor sterk wisselen, maar kan zelfs beter zijn dan de inkt in originele cartridges. Volgens onderzoek door de Consumentenbond bleek gemiddelde navulinkt minder snel door UV-licht te verkleuren dan originele inkt. Bent u op zoek naar kwalitatieve navulsets? Kijk dan hier voor luxe navulsets voor Epson, HP, Canon en Lexmark.

2. Bevatten nagevulde cartridges meer inkt dan originele?

Dit hangt af van degene die de inktpatroon heeft nagevuld. Inktstations vullen inktpatronen soms niet helemaal, terwijl ze dit vaak wel beloven. Als u uw inktpatronen zelf bijvult, hebt u dit dus zelf in de hand. Veel inktpatronen zullen na het navullen meer inkt bevatten dan originele, waardoor u inderdaad langer kunt printen.

3. Kan een nagevulde cartridge uitdrogen?

In principe kunnen zowel originele als nagevulde inktpatronen uitdrogen. Uitdroging vindt soms plaats als u weinig print. Wij raden u daarom aan om lege inktpatronen zo snel mogelijk na te vullen, zodat inktresten geen kans krijgen om op te drogen in de spuitmondjes van de printkop. Verder kunt u het beste elke week een pagina printen om uitdroging te voorkomen.

4. Mijn cartridge heeft een chip. Kan ik die navullen?

Cartridges met een chip kunnen gewoon worden nagevuld. Wel zult u de chip moeten resetten met een chipresetter of een aantal handelingen op de printer moeten uitvoeren om de cartridge weer gebruiksklaar te maken. De chip geeft namelijk nog aan dat de cartridge leeg is, ook als die is nagevuld.

5. Kunnen nagevulde inktpatronen lekken?

Wanneer u voorzichtig met uw inktpatronen omgaat, is de kans op lekken zeer klein. Alleen als een inktpatroon zonder printkop tijdens het vullen beschadigd raakt of als u in de inktpatroon knijpt, bestaat de kans op lekkage. Cartridges met een eigen printkop bevatten een sponsje, waardoor de inkt er niet snel uit kan lopen.

Nog meer tips!

Wilt u meer weten over het navullen van cartridges? Neem dan een kijkje op onze tips en trucs pagina. Ook verwijzen we u graag naar deze pagina over luxe navulsets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl