Tips en Trucs: Een aantal bespaar tips

Informatie van internet printen
Als u informatie van het internet wilt printen, gebruik dan altijd de printer vriendelijke versie, anders print u de gehele webpagina uit met alle kleuren en friemels. Dit is natuurlijk overbodig.

Inkt bijna op
Op een gegeven moment krijgt u een melding dat de cartridge van uw printer bijna leeg is. En de afdrukkwaliteit loopt zichtbaar terug. Zet dan (bij voorkeursinstellingen) de afdrukkwaliteit op “hoog” en u kunt nog veel acceptabele A4’tjes printen.

Meerdere pagina’s afdrukken op een A4
Deelt u vaak afgedrukte teksten uit aan collega’s, vrienden of familie? Stel uw printer dan in om meerdere pagina’s op een A4 af te drukken. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om twee pagina’s op een A4 af te drukken is dit in de meeste gevallen nog redelijk goed te lezen. Op deze manier bespaart u zowel inkt als papier.

Gebruik beide kanten van elke pagina
Sommige zaken, zoals folders en affiches, dienen echt eenzijdig geprint te worden. Maar voor veel printopdrachten kan er prima ook op de achterkant van het papier geprint worden. Als uw printer tweezijdig kan printen, en u let een beetje op, dan kunt u veel geld besparen op uw papierkosten.

Bezint eer Ge print
Elke afdruk die gemaakt wordt kost u geld. Dus moeten misdrukken of foute afdrukken voorkomen worden. Maak er de gewoonte van eerst een afdrukvoorbeeld op het scherm te bekijken. U kunt dan door het document scrollen en bekijken of het aan uw verwachtingen voldoet alvorens de pagina echt af te drukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl