Tips en Trucs: Een aantal bespaar tips

Hou rekening met het energieverbruik van de printer
Let goed op het energieverbruik van een printer bij aankoop. De nieuwste machines houden rekening met energieverbruik, toner- en papierverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen.

Schakel over naar de energiespaarstand
Printers staan vaak onnodig aan. Door de energiespaarstand te selecteren op de printer – als dat al niet automatisch gebeurt – gaan ze na enige tijd ongebruikt te zijn over in een spaarzame stand. Wanneer ze een printopdracht ontvangen kunnen ze snel vanuit deze slaapstand het document afdrukken. De besparing kan al snel oplopen tot tientallen ero’s per jaar, per printer.

Lichter of milieuvriendelijke papier
Gebruik lichter papier, bijvoorbeeld papier van 75 gram. Een vijftal gram lichter papier kost minder en spaart co2 en energie bij de productie. Of kies voor milieuvriendelijk papier met het FSC-of PEFC-label dat garanties geeft dat het papier afkomstig is uit duurzame bossen.

In kleur printen? Kies voor afzonderlijke inkttanks
Print je vaak in kleur dan kies je best een printer met afzonderlijke toners of inktcartridges. Als één kleur op is, hoef je niet de hele cartridge te vervangen.

Weinig printen? Ga voor inkjet
Een inkjetprinter verbruikt zo’n 40% minder energie dan een laserprinter. Als er geen grote hoeveelheden snel dienen te worden afgeprint, kies je best voor een inkjetprinter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl