Cartridges resetten met een chipresetter. Hoe werkt dat?

Cartridges voor uw printer navullen is een slimme manier om geld te besparen en vriendelijk te zijn voor het milieu. Veel inktpatronen beschikken echter over een chip, die bij een leeg of bijna leeg inktpatroon aangeeft dat die leeg is. Wanneer u het patroon dan navult met navulinkt, zegt de chip nog steeds dat het patroon leeg is. Het gevolg is dat u niet kunt printen.

Cartridges hergebruiken door de chip te resetten

Printwinkel Canon chipresetterPrintwinkel Epson chipresetterGelukkig kunnen de meeste inktcartridges die een chip hebben, worden gereset met een chipresetter. Daarmee wordt de chip weer op maximaal gezet. De printer ziet de cartridge weer als vol en u kunt weer printen.

Veel fabrikanten van inktpatronen hebben chips op hun patronen gezet om te voorkomen dat ze kunnen worden nagevuld. De fabrikanten willen namelijk het liefst dat u nieuwe inktpatronen koopt, omdat ze daar meer aan verdienen. Met een chipresetter kan dit worden omzeild.

Hoe werkt een chipresetter?

Een chipresetter is een klein apparaatje waar u een cartridge in kunt plaatsen. Het apparaatje bevat contactpunten die contact maken met de chip op het inktpatroon. Wanneer u het patroon in het apparaatje plaatst, duurt het meestal een paar seconden voordat de chip gereset is. Dit kan zo vaak als u wilt.Printwinkel HP chipresetter

Een chipresetter kan ook helpen bij patronen die niet meer door de printer herkend worden. Door de chip te resetten, wordt het patroon meestal weer herkenbaar. Ook komt het voor dat patronen door de chip niet leeg worden geprint vanwege de restmarge op inktpatronen. Terwijl de chip al aangeeft dat het inktpatroon leeg is, zit er nog genoeg inkt in om nog een tijdje door te printen. Door de chip te resetten, kunt u vaak tot 30% langer printen.

Veel chipresetters werken op batterijen of via een usb-kabel.

Download handleidingen voor chipresetters

Wilt u weten hoe u chipresetters gebruikt? Bekijk dan de handleidingen voor chipresetters voor diverse merken.

Chipresetters voor bekende printermerken

Epson chipresetter
HP chipresetter
Canon chipresetter

Bezoek onze website voor meer chipresetters, cartridges, toners en printersupplies.

Printwinkel navulsets

17 Responses to Cartridges resetten met een chipresetter. Hoe werkt dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl