5 Tips om milieubewust te printen

Vandaag de dag proberen we allemaal ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Toner besparen door een efficiënter lettertype te kiezen is een goed begin, maar het is slechts een begin. Hier zijn vijf tips om milieubewuster te printen.

1. Zet de printer op een contactdoos met overspanningsbeveiliging
Zelfs wanneer de printer is uitgeschakeld, gebruikt hij nog steeds een kleine hoeveelheid elektriciteit. Het uitschakelen van de contactdoos met overspanningsbeveiliging is alsof u de stekker uit de printer trekt. Bovendien is het ook logisch dat u uw waardevolle elektronica beschermt door een overspanningsbeveiliging.

2. Print pas als het echt nodig is
Gebruik waar mogelijk e-mail en online faxen in plaats van papier. Een gemiddelde kantoormedewerker gebruikt 10.000 vellen papier per jaar, wat neerkomt op meer dan een boom. Dat is een boom voor elke medewerker: een mooi groot bos. Print alleen wat u nodig heeft!

3. Recycle wat je gebruikt
Het recyclen van papier is eenvoudig. De meeste steden en gemeenten hebben een dienst die papier, aluminium en plastic inzamelt voor recycling. Zoek uit waar de dichtstbijzijnde inzamelpunt is. U kunt ook gebruik maken van gerecycled papier, zodat u te recyclen aan beide kanten recycled.

4. “afdrukkwaliteit laag” modus
Wanneer kwaliteit niet nodig is, gebruik dan van “afdrukkwaliteit laag” modus en zwart-wit afdrukken. Dit verlengt de levensduur van uw inkt en toner, waarmee u ook nog eens aanzienlijk kosten kunt besparen. Meestal vindt u deze opties onder “Eigenschappen” in de rechterbovenhoek van het venster als u op printen heeft gedrukt.

5. Gebruik beide zijden van elke pagina
Sommige zaken, zoals flyers en posters zijn bedoeld voor de muren. Hierbij kun je dus echt alleen maar aan een kant printen. Maar voor bijna alle andere afdrukken kun je prima op de achterzijde van de pagina printen. Als uw printer een optie heeft voor dubbelzijdig printen, maak hier dan ook gebruik van en halveer het papierverbruik.

2 Responses to 5 Tips om milieubewust te printen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl