Canon breidt PIXMA Pro-assortiment uit met twee professionele A3+ fotoprinters

Canon maakt vandaag de lancering van twee nieuwe premium A3+ PIXMA fotoprinters bekend. De nieuwe PIXMA PRO-100 en PIXMA PRO-10 zijn ideaal voor semiprofessionele en serieuze amateurfotografen die thuis of in de studio fotoprints van professionele kwaliteit willen produceren. Beide printers hebben een stijlvol ontwerp gebaseerd op de Canon EOS-modellen, zijn uitgevoerd met individueel te vervangen inkttanks en beschikken over Wi-Fi connectiviteit.

De PIXMA PRO-100z vervangt PIXMA Pro9000 MkII MkII en is voorzien van een 8-inktsysteem op basis van Dye-inkt om thuis schitterende fotoprints te maken in kleur en zwart-wit. De prints hebben een superieure kwaliteit en worden snel geproduceerd – met printsnelheden van circa 90 seconden voor een A3+ kleurenfoto met witrand – en zijn geschikt voor een breed assortiment printmaterialen.

De PIXMA PRO-10 vervangt de PIXMA Pro9500 MkII en heeft een 10-inktsysteem met pigmentinkt met Chroma Optimizer. Daarmee is deze printer ideaal voor semiprofessionele en serieuze amateurfotografen die met een breed scala aan printmaterialen willen werken. De PRO-10 haalt printsnelheden van circa 3 minuten en 35 seconden voor een A3+ print met witrand, ongeacht of deze in kleur of zwart-wit is.

Print thuis professionele foto’s met galeriekwaliteit

Met Canon’s individuele inkttanks voor het PIXMA PRO-assortiment, is het nu mogelijk thuis met hoge kwaliteit schitterende fotoprints te maken. Het 8-inktsyteem op basis van kleurstoffen van de PIXMA PRO-100 beschikt over drie monochroom inkten (zwart, grijs en lichtgrijs) om de kwaliteit van monochroom prints te verbeteren en de printsnelheid van zwart-wit prints te verhogen. Daarnaast vergroot Canon’s ChromaLife100+ systeem de mogelijkheden voor kleurreproductie en verbetert het de duurzaamheid zodat foto’s met studiokwaliteit langer mooi blijven.

Het 10-inktsysteem met pigmentinkt in de PIXMA PRO-10 is verbeterd sinds de Pro9500 MkII en is voorzien van Canon’s nieuwste LUCIA-inkten en een vernieuwde kleurenset. De PRO-10 beschikt nu over Chroma Optimizer inkt die ook wordt toegepast in de bekroonde PIXMA PRO-1. Aangebracht over de print zorgt deze transparante inkt voor een vergroting van het kleurenspectrum, vergroot het de densiteit van zwart en geeft het een uniforme glans aan prints die vol vertrouwen kunnen worden verkocht of tentoongesteld.

Zowel de PIXMA PRO-100 als de PRO-10 ondersteunen printmedia tot A3+ formaat en beschikken over een nieuwe, handmatige invoerbaan aan de achterzijde met een iets gewelfd ontwerp om Fine Art materialen tot een breedte van 14” gemakkelijker en sneller in de printer in te voeren. De nieuwe modellen zijn ook compatibel met een uitgebreid assortiment ICC-profielen, zodat het eenvoudiger is om voor een gewenst artistiek op het juiste papier te printen. Daarnaast is het Canon assortiment fotopapier vergroot met het nieuwe Photo Paper Pro Luster (LU-101), dat ideaal is voor studioprints en professionele foto’s. Dit materiaal heeft een gladde textuur en een consistente uitstraling bij kunstlicht – en geeft een echt professionele afwerking. Gemakkelijk professioneel printen De nieuwe plug-in software van Canon helpt foto’s te verbeteren met een reeks aan bewerkingsmogelijkheden. De nieuwe Print Studio Pro software vervangt Easy-Photo Print Pro voor naadloos printen van foto’s vanuit Canon Digital Photo Professional, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Lightroom en Adobe Photoshop Elements¹. Voor meer flexibiliteit voor wat betreft de uitstraling van het uiteindelijke printresultaat, beschikt de nieuwe, eenvoudige gebruikersinterface over fotobewerkingsfuncties met mogelijkheden voor het aanpassen van layout en tekst.

Canon’s nieuwe PRO Mode (printerstuurprogramma kleurprofiel) helpt ervoor te zorgen dat de printkleuren in de meeste situaties nauwkeurig overeenkomen met de kleuren op het scherm. Het is nu ook mogelijk ICC-profielen te installeren en te gebruiken voor de gekozen printmedia.

Connectiviteit Zowel de PIXMA PRO-100 als de PRO-10 bieden uitgebreide mogelijkheden voor connectiviteit. De met Wi-Fi en Ethernet connectiviteit uitgevoerde printers kunnen door meerdere PC’s worden gedeeld en bieden de mogelijkheid van printen via een draadloos netwerk. Voor een snelle controle van de beeldcompositie zijn foto’s rechtstreeks te printen vanaf compatibele tablets of smartphones.

Beschikbaarheid De PIXMA PRO-100 en PIXMA PRO-10 zijn vanaf november 2012 verkrijgbaar.

PIXMA PRO-100 – belangrijkste kenmerken:

  • Thuis schitterende fotoprints tot A3+
  • Rijke, volle kleuren met 8-inktsysteem op basis van kleurstoffen
  • Hoogwaardige grijstintprints met 3 monochroom inkten
  • Snel printen: A3+ kleurenfoto in 1 min. 30 sec. (met rand)
  • Print Studio Pro plug-in voor efficiënte workflow
  • Groot assortiment ICC-profielen
  • Wi-Fi en Ethernet connectiviteit
  • Tablet & Smartphone ready
  • Direct Disc Print
  • Voor supplies klik hier

PIXMA PRO-10 – belangrijkste kenmerken:

  • Galeriekwaliteit A3+ fotoprinter
  • 10-inktsysteem
  • Hoogwaardige grijstintprints met 3 monochroom inkten
  • Professionele prints in kleur- en zwart-wit
  • Chroma Optimizer
  • Superieure beeldvastheid
  • Print Studio Pro plug-in voor efficiënte workflow
  • Groot assortiment ICC-profielen
  • Verbeterde connectiviteit met Wi-Fi en Ethernet
  • Tablet & Smartphone ready
  • Direct Disc Print
  • Voor supplies klik hier

¹ Tot de ondersteunde toepassingsprogramma’s behoren: Canon Digital Photo Professional Ver. 3.12 of later, Adobe Photoshop CS4, CS5, CS5.1, Adobe Photoshop Elements 8, 9, 10 en Adobe Photoshop Lightroom 2.7, 3.

Contact

Ons doel is om u hoogwaardige producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk online afgehandeld.

Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Schriftelijk reageren, ons postadres is:
Printwinkel B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
Nederland

Bezoekadres (alleen voor afspraken, NIET voor afhalen)
Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo. Nederland

Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax:          +31-(0)88 90 90 445

KvK nummer: 39090040

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl