Printer kopen: tips

Bepaal je printgedrag

Ga je een printer kopen, bedenk dan vooraf wat voor soort afdrukken je van plan bent te maken. Wil je alleen teksten printen, of ook foto’s? Heb je genoeg aan zwart-wit afdrukken, of wil je ook printen in kleur?

Inkjetprinters zijn de beste keuze als je foto’s wilt kunnen printen. Laserprinters zijn hier niet zo goed in. Zwart-wit teksten worden door laserprinters weer scherper afgedrukt. Lees meer over verschillen tussen inkjet- en laserprinters.

Let op de inktkosten

Het is van belang hoeveel je gaat afdrukken. In de winkel vind je printers voor een habbekrats. Uit test blijkt dat goedkope printers van enkele tientjes vaak erg hoge inktkosten hebben.

Als je veel afdrukt, kun je het beste een duurdere printer kopen met lagere inktkosten. Op de langere termijn ben je dan goedkoper uit. In de testresultaten vind je bij elke printer de inktkosten van een tekstpagina in zwart-wit, een tekstpagina met grafieken in kleur en een kleurenfoto op A4-fotopapier.

Overweeg een all-in-one-printer

Bijna alle inkjetprinters kunnen naast printen ook scannen en kopiëren. We noemen dit all-in-one-printers. Met de meeste laserprinters kun je alleen printen, al zijn er wel modellen die scannen en kopiëren.

Als je nog geen losse scanner hebt, kan het slim zijn om een all-in-one-printer te kopen.

Overweeg een netwerkprinter

Meer dan de helft van de printers zijn aan te sluiten op een computernetwerk thuis. Dit kan met een ethernetkabel of draadloos (Wifi). Omdat de printer niet rechtstreeks met de computer verbonden hoeft te worden via een usb-kabel, kun je de netwerkprinter overal in huis neerzetten. Meerdere computers zijn op één printer aan te sluiten.

Kies een printer met losse kleurencartridges

Ongeveer één op de vijf inkjetprinters gebruikt één gecombineerde kleurencartridge met de kleuren geel, magenta en cyaan. Als één van de drie op is, moet je de hele cartridge vervangen. Vooral goedkope printers hebben zo’n gecombineerde kleurencartridge. De meeste printers hebben aparte cartridges voor geel, magenta en cyaan. Je kunt de cartridges dan per kleur vervangen, als ze écht leeg zijn. Door zo’n printer te kopen bespaar je dus op inktkosten.

Bekijk de testresultaten van printers met losse kleurencartridges.

Probeer eens cartridges van een goedkoper merk

Uit test van alternatieve cartridges voor drie verschillende printers bleek dat je niet alleen met een originele merkcartridge in goede kwaliteit kunt afdrukken. Zowel bij afdrukken in zwart-wit als in kleur presteerden enkele van de goedkopere cartridges net zo goed. Ook kun je er net zoveel afdrukken mee maken als met een merkcartridge.

Sommige printers geven een foutmelding als je een alternatieve cartridge wil gebruiken. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen en volg de gebruiksaanwijzing.

Vergeet het papier niet

Het papier dat je gebruikt is van grote invloed op de kwaliteit van de afdruk, vooral bij foto’s. Er is fotopapier van het merk van de fabrikanten en merkloos fotopapier. We testen fotopapier niet, maar het kan de moeite zijn eens te experimenteren met verschillende soorten en merken.

Er zijn ook apps om mee te printen

Ook vanaf een tablet of smartphone kun je printen. Elke printerfabrikant heeft een eigen app om een foto of tekst af te drukken via een netwerkprinter. Alle apps om mee te printen zijn geschikt voor Apple’s besturingssysteem, de meeste ook voor Android.

Wil je zwart-wit teksten afdrukken, kies dan voor normaal kopieerpapier. Voor teksten met bijvoorbeeld een grafiek in kleur, is er voor inkjetprinters ook speciaal inkjetpapier. Uit onze test van alternatieve cartridges bleek dat met dit papier afdrukken veel mooier worden.

Voordelen Printwinkel

  • Hanteert de scherpste prijzen en kwalitatief hoogste norm
  • Levert hoogwaardige compatible en originele inkt cartridges, toners, inktlinten, faxrollen, frankeer cartridges, labels en tapes alsmede foto papier, opslagproducten e.d.
  • ISO gecertificeerd met twee jaar kwaliteitsgarantie
  • Super snelle levering, 15.000 artikelen direct uit voorraad leverbaar
  • Vertrouwd en veilig kopen, dit wordt bevestigd door de 5 grootste onafhankelijke keurmerken waar Printwinkel.nl is aangesloten
  • Tips en trucs om u te informeren over de diverse producten

Contact

Ons doel is om u hoogwaardige producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk online afgehandeld.

Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Schriftelijk reageren, ons postadres is: Printwinkel B.V. Handelsweg 9 1851 NX Heiloo Nederland

Bezoekadres (alleen voor afspraken, NIET voor afhalen) Handelsweg 9 1851 NX  Heiloo Nederland

Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax:          +31-(0)88 90 90 445

KvK nummer: 39090040

2 Responses to Printer kopen: tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl