NASA investeert in 3D-printer voor voedsel

NASA

NASA heeft een onderzoeksbeurs gegeven aan een groep die een 3d-printer wil maken die verschillende soorten voedsel kan afdrukken.

De Systems & Materials Research Corporation krijgt 125.000 dollar om zes maanden onderzoek te doen, meldt Quartz.

Het systeem waar de onderzoekers aan werken bevat poeders met ingrediënten als suiker, complexe koolhydraten en proteïnen. Die poeders zijn 30 jaar houdbaar, wat verspilling moet verminderen.

Anjan Contractor, de bedenker van het apparaat, voorziet een toekomst waarin een 3d-printer in elke keuken staat. Voedselingrediënten zouden dan ook uit andere bronnen kunnen komen. Proteïnen kunnen net zo goed worden vervaardigd uit insecten als uit rundvlees.

Schematisch overzicht voedselprinter

voedselprinter

Missie naar Mars

NASA steunt het project van Contractor omdat de 3d-printer zou kunnen worden gebruikt tijdens lange ruimtemissies, bijvoorbeeld als astronauten naar Mars worden gestuurd. Het zou dan lastig zijn om voldoende voedsel mee te nemen voor de hele reis.

Als eerst wordt gepoogd een pizza te printen, omdat de verschillende ingrediënten in lagen op elkaar kunnen worden gelegd. Zo hoeft de printkop dus altijd maar één ingredient tegelijk af te drukken.

Een prototype van de pizzaprinter werd vorig jaar al gebruikt om chocolade op een koekje te leggen. Dat werd vastgelegd in een video.

[youtube=http://youtu.be/i6XASxni0I0]

Aangepast

De software van de printer moet volledig opensource blijven, zodat iedereen deze kan bekijken en veranderen. Zo moet iedereen ook precies dezelfde recepten kunnen printen. De hardware is gebaseerd op de RepRap 3d-printer, die zelf ook opensource is.

Een ander voordeel van het 3d-printen van voedsel is dat software je voeding precies zou kunnen afstemmen op je leeftijd, geslacht en medische aandoeningen.

Wat voor ingrediënten de printer van Contractor precies zal gebruiken, maakt hem niet uit. Het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO zei in november dat het onder meer algen, gras, lupinezaad en insecten veelbelovende voedingsbronnen vindt.


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
Nederland
Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax: +31-(0)88 90 90 445
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl