Kodak stopt met inkjetprinters

Kodak heeft aangekondigd dat het stopt met de verkoop van inkjetprinters in de consumentenmarkt. Ook zal het bedrijf nog meer banen schrappen: Kodak denkt nu uit te komen op 1200 te schrappen arbeidsplaatsen in plaats van de eerdere 1000.

De Amerikaanse onderneming, die sinds januari in surseance verkeert, schrapte eerder dit jaar al 2700 banen, maar kondigde onlangs een nieuwe saneringsronde aan waarbij circa duizend arbeidsplaatsen komen te vervallen. Daar komen nu nog circa tweehonderd banen bij die moeten verdwijnen: het fotografieconcern wil stoppen met de verkoop van inkjetprinters aan consumenten, al wil Eastman Kodak nog wel inkjetpatronen blijven leveren aan zijn klanten.

Kodak kondigde in oktober nog aan dat het zich wilde blijven richten op de printermarkt, maar sprak daarbij wel over de zakelijke markt. Door te stoppen met de verkoop van inkjetprinters aan consumenten hoopt het bedrijf samen met zijn andere saneringen voldoende geld op te kunnen halen om in totaal 700 miljoen dollar op te halen die het verschuldigd is aan zijn schuldeisers. Kodak heeft echter aan de Amerikaanse rechter gevraagd om gedurende zijn faillissementsbescherming meer tijd te krijgen voor het doorvoeren van zijn herstructureringsplannen.

Eerder dit jaar stopte Kodak met het produceren van digitale camera’s; een techniek die het zelf heeft uitgevonden. Ook videocamera’s en digitale fotolijstjes verdwenen uit het portfolio. Het bedrijf hoopte tweeënhalf miljard dollar op te kunnen halen met de verkoop van zijn patentenportfolio, maar er zou slechts tussen de 150 en 250 miljoen dollar op zijn geboden.


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk online afgehandeld.

Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Schriftelijk reageren, ons postadres is:
Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX Heiloo. Nederland

Bezoekadres (alleen voor afspraken, NIET voor afhalen)
Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo. Nederland

Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax:          +31-(0)88 90 90 445

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl