Samsung Nederland daagt 4 dealers voor rechter

Ict-leverancier en elektronicaconcern Samsung Nederland daagt vier dealers voor de rechter. Samsung claimt dat de dealers illegaal gekloonde tonercartridges distribueren en probeert dit te voorkomen middels een kort geding. Een hoorzitting vond donderdag 19 december 2013 plaats in de rechtbank van Den Haag. Naar verwachting doet de rechtbank in januari 2014 uitspraak.

De kort geding procedure wordt gevoerd tegen de dealers Yorcom Computers (van de webshop Yorcom), PrintAbout (van de gelijknamige webshop), Digital Revolution (van de webshop 123inkt) en Maxperian (van de gelijknamige webshop). De zaak heeft betrekking op de distributie van niet gelicensieerde non-oem tonercartridges. Samsung heeft ontdekt dat verschillende typen gekloonde tonercartridges beschikbaar zijn op de markt en heeft op 14 november 2013 in Nederland een verzoek ingediend voor een voorlopig verbod. Deze gekloonde tonercartridges zouden inbreuk maken op de sleutelpatenten en designs van Samsung Electronics.District-Court-of-The-Hague

Patentbreuk en design-imitatie

Volgens Samsung maken illegaal gekloonde tonercartridges inbreuk op het patent, bijvoorbeeld met verbeterde structuur van het gedeelte van de cartridge dat gebruikte toners opvangt en het contactpunt van de ic-chip waarmee de printer en de toner elkaar herkennen. Daarnaast zouden de tonercartridges het design van Samsung’s cartridges imiteren, die zijn beschermd door een ingeschreven Gemeenschapsmodel (IGM).

Samsung Electronics heeft een vergelijkbare rechtszaak aangespannen in Duitsland. Op 22 en 23 november 2013 heeft de rechtbank in München een voorlopig verbod opgelegd aan zeven dealers. Gemeenschapsmodellen zijn geen onderdeel van de rechtszaak in Duitsland.

rechter

Printwinkel maakt geen inbreuk op patenten

Printwinkel verkoopt originele printersupplies en eigen merk supplies van het merk Emstar. Alle eigen merk supplies van het merk Emstar maken geen inbreuk op patenten.

Embatex AG geeft 2 jaar garantie op alle producten, alsmede schadeloosstelling bij mogelijke reparaties in overeenstemming met de wereldwijde productaansprakelijkheid.

Update 10 januari 2014

Samsung wint rechtszaak tegen 3 toner-dealers.

De rechtbank in Den Haag heeft op verzoek van Samsung drie dealers een voorlopig verkoopverbod opgelegd omdat zij tonercartridges distribueren die inbreuk maken op de octrooien van Samsung. Samsung heeft tegelijkertijd een aantal octrooi inbreuk-zaken aangespannen tegen verschillende dealers vanwege inbreukmakende tonercartridges. De uitspraken in die zaken worden aan het einde van 2014 verwacht.

Samsung heeft een vergelijkbare rechtszaak aangespannen in Duitsland. Op 22 en 23 november 2013 heeft de rechtbank in München een voorlopig verbod opgelegd tegen zeven dealers op verzoek van Samsung.

‘Samsung is tevreden met de uitspraak van de Haagse rechtbank’, laat een woordvoerder weten. ‘Wij willen hiermee de rechten en belangen van consumenten beschermen, maar ook die van bedrijven die milieuvriendelijke, herbruikbare tonercartridges
fabriceren.’


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
Nederland
Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax: +31-(0)88 90 90 445
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

2 Responses to Samsung Nederland daagt 4 dealers voor rechter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl