De meest indrukwekkende 3D prints

De meest indrukwekkende 3d prints

Omdat er steeds meer 3d printers gebruikt worden, ontstaan ook de meeste indrukwekkende 3d geprinte voorwerpen. Iedereen kan tegenwoordig een 3d printer kopen en dus ook nieuwe sieraden printen of een gebroken servies vervangen, maar er zijn een aantal experts op het gebied van 3d printen die (bijna) alles kunnen printen. Hieronder staat een lijst van voorwerpen die door deze experts 3d geprint zijn.

Een titanium kaak

3D titanium kaak


Een 83 jarige vrouw heeft als eerst ter wereld een 3d geprinte kaak laten zetten. Een professor van de University of Hasselt heeft deze kaak ontworpen met de hulp van implantaat experts. Er werd eerst een MRI scan gemaakt van de 83 jarige vrouw, waarna er een 3d tekening van deze MRI scan werd gemaakt. Deze tekening werd daarna uitgevoerd door de 3d printer en zo ontstond de titanium kaak. Ondanks dat de kaak iets meer woog dan normaal (170 gram), kon deze vrouw na 24 uur weer praten en slikken.

Een werkend pistool

3D pistool

Ondanks dat dit ontwerp de hele wereld rondging en mogelijk gevaarlijk is voor de samenleving, is het nog steeds een indrukwekkend 3d geprint voorwerp. In eerste instantie lukte het bijna niemand om een werkend geweer te printen. Meestal brak het na het afvuren van een aantal kogels. Niet zo heel lang geleden heeft het bedrijf Defense Distributed een 3d tekening van een werkend geweer online gezet waardoor iedereen dit gratis kon downloaden. Er ontstonden daardoor veel filmpjes en foto’s van mensen die zelf een geweer hadden geprint. Dit heeft er weer tot geleid dat er in sommige delen van de wereld een verbod is gekomen op 3d geprinte wapens.

Een unieke bikini/zwembroek

3D bikini zwembroek

Hoe mooi zou het zijn om zelf een bikini en/of zwembroek te kunnen printen. Shapeways heeft op dit moment een eigen assortiment van 3d geprinte bikini’s. Voor een prijs van €150-€250 kan er een direct worden besteld. De bikini is gemaakt van Nylon 12 en volgens de makers is dit een ideaal materiaal voor zwemkleding. Ten eerste is het natuurlijk waterdicht en ten tweede worden ze comfortabeler als ze worden blootgesteld aan water.

Jou favoriete akoestische gitaar

3D gitaar

Ook een akoestische gitaar behoort tot de opties wanneer er een 3d printer in het
spel komt. Scott Sumi was de eerste ter wereld die op het idee kwam om een
akoestische gitaar te printen. Het is natuurlijk ideaal om een gitaar te kunnen
printen omdat je dan een unieke gitaar kan creëren die niemand anders heeft.
Ook kun je deze optie gebruiken om een kopie te maken van jou favoriete zangers
en idolen.

3D geprint avondeten

3D geprint avondeten

Ondanks dat je hier een speciale 3d printer voor nodig hebt, is het toch verbazingwekkend dat er een bestaat die voedsel kan printen. Vergelijk het met films als Star Wars, waar met een druk op de knop een ‘pil’ wordt omgetoverd in een Big Mac. Stel je eens voor dat wanneer je ’s ochtends naar je werk gaat en de 3d printer ingesteld hebt en ’s avonds thuiskomt en je kunt direct aanschuiven. Geen zorgen meer over koken!

Protheses

Er kunnen niet alleen prints worden gemaakt van ontwerpen die puur gezien worden als entertainment, maar ook nuttige prints zoals bijvoorbeeld protheses. Het is namelijk zo dat er experts op het gebied van protheses zijn die dus protheses kunnen printen voor een relatief goedkoop bedrag. Zo is Fablab bezig met het ontwikkelen van een 3d geprinte prothese die minder dan 50 dollar zou moeten kosten. Dit is een koopje als je het vergelijkt met de gemiddelde prijs in Nederland van een paar duizend euro!

Bron:
Artikel aangeleverd door Niels Emmen van 3dPrinterKopenTips.nl

Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
Handelsweg 9
1851 NX Heiloo
Nederland
Telefoon: +31-(0)88 90 90 440
Fax: +31-(0)88 90 90 445
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

3 Responses to De meest indrukwekkende 3D prints

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl