Stop uitdroging van uw printkop met een reinigingscartridge

Print uw printer niet meer of verschijnt er slechts een vaag geheel op het papier? Dan is de printkop van uw printer of cartridge mogelijk uitgedroogd. Bij cartridges met een eigen printkop is het probleem snel opgelost door de cartridge te vervangen. Maar wat doet u als de printkop in de printer zelf zit?

Uitdroging verhelpen met een reinigingscartridge

Een reinigingscartridge kan uitdroging verhelpen. Een reinigingscartridge bevat geen inkt, maar reinigingsvloeistof. Door met zo’n cartridge te printen, wordt de printkop schoongemaakt, waardoor u daarna weer probleemloos kunt printen.

U gebruikt reinigingscartridges als volgt:

  1. Gebruik voor elk inktpatroon in uw printer een apart reinigingspatroon. U kunt hetzelfde reinigingspatroon dus niet voor een andere kleur gebruiken.
  2. Plaats de reinigingspatronen in de printer en maak flink wat afdrukken, bijvoorbeeld een stuk of 15. Laat de printer een paar uur met rust, zodat de reinigingsvloeistof kan inwerken.
  3. Maak daarna opnieuw wat afdrukken.
  4. Plaats de normale inktpatronen terug in de printer. Als het goed is, is het probleem nu opgelost.
  5. Herhaal bij aanhoudende problemen het hele proces.

Wat als de printkop verstopt blijft?

Werkt bovenstaande methode niet bij uw printer? Dan moet de printkop worden vervangen. Kijk in dat geval wat goedkoper is: het vervangen van de printkop of het kopen van een nieuwe printer.

Reinigingscartridges voor uw merk

Er zijn voor de meeste printermerken reinigingspatronen verkrijgbaar, zowel originele als alternatieve. Bekijk voor meer tips over verstopping en printerproblemen deze Printwinkel.nl pagina met tips.

2 Responses to Stop uitdroging van uw printkop met een reinigingscartridge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl