Imation Link Power Drive

Een lege batterij en een vol geheugen zijn twee frustraties waar veel smartphonegebruikers tegenaan lopen. Met de Link Power Drive combineert Imation een reserveaccu met extra opslagruimte. Is dat net zo handig als het lijkt?

Uiterlijk

De Link Power Drive is een compact blok van 6,4 cm bij 7,3 cm en een dikte van 2,2 cm. Het apparaatje weegt slechts 110 gram. De usb- en lightingkabel zijn verwerkt in de behuizing.  Aparte snoeren hoeven dus niet meegenomen te worden. Aan de bovenzijde zit een knop met daarop vier ledlichtjes. De lampjes gaan branden als je de knop indrukt en geven aan hoe vol de batterij nog is. De onderkant kan uitgeschoven worden waardoor een standaard ontstaat voor de iPhone. Aan de achterzijde bevindt zich verder nog een schuifknop waarmee je de oplaadfunctie kunt in- en uitschakelen.

Hardware

De oplaadbare batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh en dat is voldoende om een iPhone geheel op te laden, met uitzondering van de iPhone 6 plus.  Het apparaatje is verkrijgbaar in drie versies: 16GB, 32GB en 64GB. Alleen iOS-apparaten die draaien op iOS7 en hoger worden ondersteund.LINK_PowerDrive_64GB

Praktijk

Allereerst moet er content op de Power Drive gezet worden en dat kan simpel door het apparaatje via de USB-connector  aan een pc te verbinden. Het apparaatje wordt gezien als externe schijf in Windows Verkenner waar je vanaf de pc bestanden naar toe kan slepen. Om te beginnen plaats ik er vanuit mijn iTunes-bibliotheek muziek, foto’s en een film op.

Om de content af te kunnen spelen op mijn  iPhone moet ik eerst de bijbehorende app downloaden. De applicatie verschijnt automatisch als de Link aan de telefoon gekoppeld wordt. In de app kun je vervolgens de Power Drive aanklikken waarna de folders op de schijf zichtbaar worden. Ik luister eerst wat muziek, kijk vervolgens wat foto’s en dat gaat probleemloos. De film afspelen lukt helaas niet, omdat Imation vanwege de beveiliging gekochte  iTunes-bestanden niet ondersteunt. Ik verwijder het iTunes-bestand en vervang het door een film in MP4-formaat, deze wordt moeiteloos afgespeeld.Imation_LINK_PowerDrive_32GB_Laying_w-computer

De Link Power Drive beschikt niet over bluetooth, wifi of een andere draadloze standaard. Om content naar je iPhone of iPad te streamen moet je beide apparaten altijd via de lighting-kabel met elkaar verbinden. De benodigde kabel zit echter in de behuizing, dus je kunt nooit een los kabeltje vergeten. Hoewel in de moderne tijd alles draadloos is, heb ik het niet echt als hinderlijk ervaren. Als je bijvoorbeeld een film kijkt zet je de iPad vaak in een standaard en dan maakt het weinig verschil of er nog een apparaatje aan hangt. Ook in een vliegtuig waar draadloos streamen niet is toegestaan is het handig. Het is een ander verhaal voor mensen die muziek luisteren op hun iPhone tijdens het lopen of fietsen en daarbij hun toestel in de hand houden of in hun binnenzak.

Via de schakelaar aan de achterzijde kun je de oplaadfunctie naar wens in- of uitschakelen. Een nagenoeg lege iPhone 6 is in zo’n twee uur opgeladen. Wanneer je de oplaadfunctie uitschakelt en de Link alleen gebruikt om content af te spelen op je iDevice , komt de voeding van iPhone of iPad en gaat er geen batterijduur van de Link verloren.LINK_PowerDrive_16GB_w-charging+phone

Prijs en vergelijkbare apparaten

De Imation Power Drive is verkrijgbaar in drie versies. De 16GB versie heeft een adviesprijs van €89. De 32GB €109 en de 64GB €149. Er zijn maar weinig accessoires op de markt die accu en opslaggeheugen combineren. De bekendste is de Mophie space pack (16GB €150) die naast accu en geheugen ook fungeert als beschermhoes. Dit accessoire is echter alleen compatible met de iPhone 5/5s. Een combinatie van extra accu en geheugen heeft een redelijk hoog prijskaartje. Voor €82 kun je ook 500GB extern geheugen krijgen (Intenso Memory 2 Move) die beschikt over wifi, waardoor je content draadloos naar je smartphone of tablet kunt streamen. De schijf beschikt echter niet over een lighting-connector zodat er bijvoorbeeld tijdens een lange vlucht geen gebruik van gemaakt kan worden. Dat kan wel met de SanDisk Connect 64GB (€99) Gebruikers die alleen behoefte hebben aan een externe powerbank hebben voor €50 een 10.400 mAh Powerbank waarmee je ook een lege iPad weer volledig op kunt laden. Een 3000mAh exemplaar is al verkrijgbaar voor een paar tientjes.

Conclusie

Een iPhone is niet goedkoop. Veel gebruikers kiezen daarom voor de goedkoopste  versie met weinig geheugen. Sommige krijgen daar spijt van als na een paar weken het geheugen vol zit. Gelukkig zijn er diverse accessoires op de markt die dat probleem oplossen. De Imation Link Power Drive is er één van en fungeert gelijktijdig ook als externe accu. Het apparaat is simpel in gebruik en doet precies wat het belooft. 16 GB is niet heel veel, maar je kunt er wel drie films op kwijt zodat je een lange vlucht of treinreis wel door komt. Bovendien is het heel eenvoudig om content te verwijderen en er nieuwe op te plaatsen. Ik heb de mogelijkheid om draadloos te streamen niet gemist, met name omdat de kabels netjes weggewerkt zijn in de behuizing.  Een compact apparaat voor accu en geheugen is handig. Wel betaal je extra voor die combinatie. Je moet dan ook goed bij jezelf nagaan of je beide functies echt nodig hebt. Voor hetzelfde bedrag kun je namelijk een grotere externe harde schijf krijgen en voor minder een veel grotere externe accu.


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.

s Herenstraat 14
3155 SH Maasland
Nederland
T: +31-(0)10 786 2333
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl