HP presenteert nieuwe techniek voor 3D-printen

HP heeft zijn HP Multi Jet Fusion-technologie onthuld, waarmee het bedrijf de markt voor 3d-printers wil betreden. Volgens het concern kunnen systemen met de technologie tien keer zo snel, en tien keer zo accuraat printen als huidige 3d-printers.

Volgens HP zijn er twee groepen 3d-printers momenteel: modellen die onderdelen met gladde oppervlakken en met veel detail produceren en modellen die sterke onderdelen maken. Multi Jet Fusion moet die twee eigenschappen combineren en bovendien voor hogere snelheden en lagere kosten zorgen. Veel details om deze claims te staven, gaf het concern echter niet en onduidelijk is waarmee HP de prestaties van zijn printer vergelijkt. HP richt zich in ieder geval op grote bedrijven met de uiteindelijke systemen, maar ook kleinere bedrijven en consumenten moeten er toegang toe krijgen om op bestelling objecten te kunnen verkrijgen.

 

HP heeft voor de ontwikkeling van Multi Jet Fusion gebruikgemaakt van zijn ervaringen met Thermal Inkjet-technologie voor printers. Het systeem van HP legt eerst een laag materiaal op het werkoppervlak. Vervolgens worden chemische middelen geprint met Thermal Inkjet-printkoppen. Volgens HP kunnen de nozzles zeer precies 30 miljoen druppels chemische middelen per inch aanbrengen.

Multi_Jet_Fusion

 

Het gaat bovendien om verschillende middelen: HP beschrijft agents die het materiaal samensmelten en middelen die detail aanbrengen langs bijvoorbeeld de randen. Het systeem stelt de lagen vervolgens bloot aan een energiebron om zo laag voor laag het object op te bouwen. HP claimt echter ook de eigenschappen van elke voxel aan te kunnen passen met andere chemische middelen, die het concern transforming agents noemt en die extra detail moeten gaan opleveren.

HP werkt aanvankelijk met thermoplasten, maar verwacht op termijn ook keramiek en metalen te kunnen gebruiken en bovendien dezelfde hoeveelheid kleuren als bij traditionele printers in te kunnen zetten. Het eerste systeem dat commercieel ingezet wordt, is echter pas in 2016 te verwachten. Volgend jaar krijgen de eerste partners de beschikking over werkende testmodellen.


Contact

Ons doel is om u hoogwaardige printersupplies producten tegen zeer lage prijzen te leveren. Wij zijn u graag van dienst op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard is onze webshop 24 uur per dag bereikbaar.

Printwinkel B.V.
s Herenstraat 14
3155 SH  Maasland
Nederland
T: +31-(0)10 786 2333
E: info@printwinkel.nl
W: www.printwinkel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Printwinkel B.V., Handelsweg 9, 1851 NX  Heiloo, Tel: +31 (0)88 90 90 440,  Fax: +31 (0)88 90 90 445,  E-mail: info@printwinkel.nl